2024. május 18. - Erik, Alexandra

MDF: ha korrupció, akkor MSZP és Fidesz

A korrupcióellenes harc első lépéseként az MSZP és a Fidesz közös ügyeit kell kivizsgálni - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségének tagja vasárnap az MTI-vel.
2009. október 25. vasárnap 16:34 - HírExtra
Az MDF-es politikus közleményben reagált Bajnai Gordon bejelentésére, hogy antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be a kormány az Országgyűlésnek. Erre válaszul Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt közölte, hogy a Fidesz szerint az MSZP és a Gyurcsány-Bajnai-kormány a legkorruptabb társaság Magyarországon.

Kerék-Bárczy Szabolcs közleményében azt írta: az MDF minden korrupcióellenes kezdeményezésben partner, hiszen Magyarország versenyképességének, hitelességének egyik legfőbb gátja a mindenhol jelenlévő korrupció.

"Csak akkor hiteles azonban a kormány mostani javaslata, ha első lépésként az MSZP és a Fidesz olyan - vélhetően közös - ügyei kerülnek górcső alá, mint például a Gripen-gépek beszerzése, az autópályapénzek, a fővárosi parkolási helyzet, a Margit híd felújítása vagy a rádófrekvencia-tender" - tette hozzá.

Hangsúlyozta: soha nem késő valódi harcot hirdetni a korrupció ellen. "Ehhez azonban arra van szükség, hogy az MSZP és a Fidesz szembenézzen saját magával, és tettekkel is bizonyítsa, hogy a tiszta közélet az ő érdeke is" - közölte a politikus.

Mint írta, az MDF három éve javasolja azokat az intézkedéseket, "amelyekben az MSZP és a Fidesz ellenérdekeltsége miatt semmilyen előre lépés nem történt". A párt azt javasolja, hogy vizsgálják felül "a korrupció melegágyaként" működő közbeszerzési rendszert, valamint alkossanak új párt- és kampányfinanszírozási törvényt, ennek keretében pedig ruházzák fel valódi ellenőrzési jogkörrel az Állami Számvevőszéket. A párt emellett javasolja, hogy hozzák létre a "Tiszta Kezek Hivatalát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását