2024. május 19. - Ivó, Milán

London nem hisz Orbánban

Megerősítette szerdán Magyarország adósosztályzatait a Standard & Poor's hitelminősítő, változatlan negatív kilátással.
2010. november 3. szerda 17:33 - HírExtra
A cég közölte ugyanakkor, hogy véleménye szerint a magyar államháztartási hiány csökkentésére tervezett kormányzati intézkedések "nem javítják" a közfinanszírozási helyzet fenntarthatóságát.

Az S&P a hosszú futamidejű magyar szuverén devizaadósságot "BBB mínusz" szinten tartja nyilván, leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással. Ha a cég innen leminősítette volna a magyar besorolást, Magyarország ennél a hitelminősítőnél nem befektetésre ajánlott, spekulatív - vagyis "bóvli" - devizaadós-kategóriába került volna át.

Londoni elemzők változatlanul valószínűsítik, hogy a költségvetési tervek bejelentése nyomán valamelyik hitelminősítő rontani fogja a magyar adósbesorolásokat, de az eddigi előrejelzések az S&P osztályzatrontását nevezték a legkevésbé valószínűnek, éppen azért, mert ennél a cégnél a magyar besorolás épp a befektetői és a spekulatív sávok határán van.

Az RBC Capital Markets befektetési társaság éppen szerdai londoni helyzetértékelésében fejtette ki azt a véleményét, hogy "nehéz lenne igazolni" Magyarország átsorolását a bóvli adóskategóriába, mivel a magyar költségvetési helyzet "gyakorlatilag az összes többi EU-tagállaménál jobb".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását