2024. április 27. - Zita

Erdei ellenfelének borzasztó stílusa van

Id. Balzsay Károly szerint Erdei Zsolt remek formában várja a kenyai Samson Onyango elleni, november 20-án sorra kerülő mérkőzést, melyen egy nagyon kellemetlen, borzasztó stílusú rivális vár a korábban két kategóriában is világbajnok magyar profi ökölvívóra.
2010. november 3. szerda 14:46 - HírExtra
"Több felvételt is megnéztünk Onyango meccseiről. Hát, szörnyű stílusa van - mondta az MTI-nek a korábbi szövetségi kapitány, aki szombaton utazik el Erdeivel az Egyesült Államokba. - Magas, csapkodó, ráadásul nagyon vigyázni kell, mert könnyen lefejelhet, ezt külön mondtam is Zsoltnak, hogy vigyázzon, nehogy megsérüljön."

Mindennek ellenére a tréner szerint Madárnak nem lesz problémája a kenyai ellen.

A veretlen magyar klasszis két hónapja edz Balzsay segítségével a KSI-ben. A szakember elmondta, Erdeivel öröm együtt dolgozni, nagyon lelkiismeretes, néha úgy kell visszafogni, s eddig minden a tervek szerint alakult, a 36 éves bokszoló remek formában van. A meccs szempontjából a jövő heti, már az Egyesült Államokban elvégzendő munka lesz a legfontosabb része a felkészülésnek, ekkor kell majd "finomítani", élesíteni.

"Eddig is jó kapcsolatban voltunk, de ez a pár hét még jobban összekovácsolt minket. Úgy érzem, ha azt kérném Zsolttól, a kútba is beugrana - érzékeltette Balzsay Erdei elhivatottságát.

Az Atlantic Cityben sorra kerülő nyolcmenetes találkozón Balzsay ott lesz ring sarkában, ő adja majd az utasításokat, ám azt, hogy a meccs után is együtt dolgoznak-e, még nem lehet tudni:
"Ez nem szimpátia kérdése, a meccs eldönti, hogy milyen is volt a közös munkánk."

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló, 31 eddigi profi mérkőzése után is százszázalékos mérleggel álló öklöző legutóbb tavaly novemberben 21-én lépett kötelek közé, akkor pontozással legyőzte az olasz Gicaobbe Fragomenit, és megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét, melyet később nem védett meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását