2024. április 20. - Tivadar

Elmarad a fürdőruha-bemutató

Elmaradt végül a fürdőruha-bemutató a tatárföldi Kazanyban rendezett divathéten, mert a tervező váratlanul úgy döntött, hogy talán mégis sokkolná a közönséget.
2010. november 3. szerda 07:35 - HírExtra
Kazanyban Indonéziából, Iránból, Törökországból, Szaúd-Arábiából és Oroszországból összesen 20 tervező mutatta be kifejezetten a szigorú muzulmán vallási követelményeket teljesítő kollekcióját.
A nézők elé azonban végül csak a tíz legjobb fekete estélyi ruha került. Almaz Ahmetzjanov tatár tervező ugyanis az utolsó pillanatban visszalépett a vallásos hölgyeknek tervezett fürdőruhák bemutatójától, mert attól tartott, hogy mégiscsak sokkolná őket.

Pedig a kulisszák mögött maradt fürdőruhákat máshol inkább nadrágkosztümnek neveznék: puha anyagból készültek, a felsőrész magasan zárt nyakú, hosszú ujjú, majdnem térdig ér, és akárcsak a bokát is eltakaró nadrág, igen laza szabású, nem mutatja az alakot.

A bemutatott ruhák ennél változatosabbak voltak: volt tervező, aki a nadrág, a felette viselt, térd alá érő holmi és a fejkendő sötétebb színeivel játszott, akadt, aki egészen világos színű holmikat mutatott be, és volt, aki fodrokkal és csipkékkel díszítette kreációit. Végső soron a lapokban megjelent fényképekből ítélve minden darab nőiesebb volt a megszokottnál, noha a manökenek alakjából semmit nem láttatott.

A szigorúság ellenére egy engedményt mégiscsak tettek a muzulmán divathét szervezői: noha divatbemutatókon csak hölgyek lehetnek jelen, ezúttal mégis beengedtek férfiakat is, bizonyára mivel a ruhaneműket forgalmazó kereskedők egy része férfi. De megtiltották nekik, hogy tapsoljanak, s ők be is tartották: a bemutatók csendben zajlottak le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását