2024. április 23. - Béla

Lázár: nincs más út

Lázár János szerint az alkotmánymódosításon és az Alkotmánybíróságra vonatkozó törvény megváltoztatásán, valamint a különadóra vonatkozó jogszabály újbóli elfogadásán kívül jelenleg nincs más lehetőség a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések visszaszerzésére.
2010. október 28. csütörtök 17:19 - HírExtra
A Fidesz frakcióvezetője ezt csütörtökön, Hódmezővásárhelyen jelentette ki. Lázár János jelezte: kész a tárgyalásra annak érdekében, hogy a hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat ne érintse a különadó.

Csaknem hárommillió ember annak tudatában adta szavazatát az országgyűlési választásokon a Fideszre, hogy a párt, kormányra kerülése esetén vissza fogja szerezni az MSZP kormányzása idején állami és önkormányzati cégeknél "pofátlan" módon kifizetett több tíz millió forintos végkielégítéseket - mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

Az ennek az érdekében tett első lépés nem állta ki az Alkotmánybíróság kontrollját, de ez nem a testület hibája, a jelenlegi alkotmányos berendezkedés mellett, nem születhetett más döntés. A Fidesznek azonban meg kell tartania az emberek felé tett ígéretét – indokolta a honatya, hogy egyéni képviselői indítványként miért nyújtotta be javaslatait.

Jelenleg csaknem egymilliárd forintnyi végkielégítésről van szó a Magyar Fejlesztési Banknál, a MÁV-nál, a BKV-nél. Ha nem oldjuk meg ezt a problémát "a szocialisták emberei az arcunkba fognak nevetni" – fogalmazott a frakcióvezető.

Az MSZP politikusai a "saját pénzüket védik" hiszen a kormányzati pozíciók és az állami, önkormányzati cégeknél betöltött posztok után milliós végkielégítéseket vesznek föl – mondta a politikus.

Lázár János hangsúlyozta, a törvénymódosításokat ideiglenes jellegű megoldásnak tekinti, a kérdést az alkotmányozás során tavaszig megnyugtató módon lehet rendezni. Hozzátette: szeretné, ha ezt mérlegelve az LMP újra részt venne az alkotmányozás folyamatában.

A képviselő kijelentette, kész a tárgyalásra annak érdekében, hogy a hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat, többek között a pedagógusokat ne érintse a különadó.
A frakcióvezető közölte, kedd délelőttre hívja egyeztetésre a fideszes honatyákat és a KDNP képviselőit is, s bízik benne, meg tudja győzni politikustársait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását