2024. május 25. - Orbán

A Demokratikus Koalíció platform csatlakozik a Demokratikus Chartához

Az MSZP Demokratikus Koalíció platformja részt vesz a Magyar Demokratikus Charta november 2-ra, az Alkotmánybíróság védelmében meghirdetett demonstrációján; az MSZP minden hasonló, az értékrendjének megfelelő rendezvényt támogat, így a charta mellett az LMP egy nappal későbbi tiltakozó akcióját is.
2010. október 28. csütörtök 13:37 - HírExtra
Molnár Csaba, a platform ügyvezető alelnöke csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MSZP Demokratikus Koalíció platformja támogatja, közreműködik a szervezésében és részt vesz a chartának "az Alkotmánybíróságot ért otromba kormányzati támadás" miatt, a Vértanúk terére meghirdetett demonstrációján.

Hozzátette: örömmel vették, hogy a platform elnökének keddi felhívása nyomán civil demonstráció szerveződik.

Az MTI úgy tudja, az MSZP országos elnökségének szerdai ülésén - amelyen Gyurcsány Ferenc is részt vett - hosszan egyeztettek arról, hogy a párt miként viszonyuljon a tiltakozó akciókhoz. Nem mindenki értett ugyanis egyet a volt pártelnök-miniszterelnök kezdeményezésével, mert azt korainak tartották.

Szanyi Tibor elnökségi tag az MTI-nek elmondta: úgy döntöttek, az MSZP támogat minden, az alkotmányosság védelmében szervezett és az értékrendjének megfelelő demonstrációt, illetve rendezvényt.

Hozzátette: biztatják tagjaikat, hogy ezeken vegyenek is részt.
A szocialista politikus kitért arra, a pártnak lesz egy saját nagyszabású rendezvénye is, november végén-december elején.

Az LMP kedden hirdetett tiltakozó akciót az Alkotmánybíróság épülete elé november 3-ra. Az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének közös szerdai sajtótájékoztatóján - amelyen az államfőnek írt nyílt levelüket jelentették be - Schiffer András azt mondta: nem hiszi, hogy Gyurcsány Ferenc jelenléte különösebben dicsőségére válna egy olyan megmozdulásnak, amit az LMP a jogállam védelmében hirdetett meg.

Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót, mire Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezte az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Ab hatásköréből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását