2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fidesz: Újbuda ne támogassa a Bajnai-csomagot!

A Fidesz és a KDNP újbudai képviselői arra kérik szocialista és liberális országgyűlési képviselőtársaikat, hogy ne támogassák Bajnai Gordon leendő kormányfő megszorító csomagját. Kupper András (Fidesz) és Rétvári Bence (KDNP) parlamenti képviselő pénteki sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: nem lehet kettős játékot játszani.
2009. április 10. péntek 12:17 - HírExtra
Kupper András szerint erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők az Országgyűlésben a családokat, a lakótelepen élőket és a köztisztviselőket ellehetetlenítő megszorító programot fogadnak el, majd kerületükbe hazatérve, mintha mi sem történt volna, mosolyogva, "jófiúként" szalagokat vágnak át.

Emellett szó nélkül elmenni nem lehet, elég volt abból a harcból, amit a kormány a saját népével szemben folytat, a csomagot ezért nem szabad támogatni - szögezte le.

Mint mondta, az önkormányzati-parlamenti politikusoknak van más lehetőségük is, mint a megszorító csomag támogatása. "Vagy lemondanak parlamenti mandátumukról, vagy nem szavazzák meg a csomagot, vagy támogatják a parlament feloszlatását" - mutatott rá.

Az ellenzéki képviselők a szocialista frakcióból Molnár Gyula polgármestert, Szabó Vilmost és Józsa Istvánt, míg az SZDSZ-frakcióból Lakos Imrét és Bőhm Andrást szólították meg.
Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy egy polgármesternek következetesnek kell lennie; ha bizonyos intézkedések az ő kerületének, városának a polgárait hátrányosan érintik, akkor el kell döntenie, mit képvisel, melyik közmegbízatását tartja meg. Utalt arra, hogy Székesfehérvár szocialista polgármestere már megtagadta a Bajnai-csomag támogatását, Pesterzsébet ugyancsak szocialista vezetője pedig lemondott képviselőségéről.

Kristóf József, a Fidesz választókerületi elnöke bejelentette: a városrészben élők számára demonstrációt szerveznek az önkormányzat elé, amelyen azt kérik majd a helyi politikusoktól, ne hagyják őket cserben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását