2024. április 16. - Csongor

A macedón külügyminiszter túlzott volna?

Macedónia olyan, mintha Európa lenne kicsiben: bár a jól működő multietnikus modellben meghatározó a sokszínűség, a társadalom mégis stabil egységet alkot - mondta Antonio Milososzki macedón külügyminiszter az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának keddi ülésén Budapesten.
2010. október 26. kedd 15:04 - HírExtra
A macedón tárcavezető kiemelte: országa elkötelezett az EU-tagság mellett, és reméli, 2011-ben a magyar, majd később a lengyel uniós elnökség alatt Macedónia jövőbeli uniós csatlakozása is előrébb jut.

Macedónia mindent megtesz azért, hogy megoldódjon a névvita Görögországgal - ígérte, hozzátéve: ebben a "furcsa, nehezen érthető" konfliktusban egy szuverén ország próbálja elérni, hogy egy másik szuverén állam megváltoztassa az alkotmányos nevét.

Mint mondta: bízik benne, hogy a jövőben intenzívebbé válik a gazdasági együttműködés Magyarország és Macedónia között, ami erősítheti a kétoldalú kapcsolatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását