2024. május 9. - Gergely

Milliárdos fejlesztések az ELTE-n

Hárommilliárd forintos fejlesztési program indult az ELTE-n, az Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE elnevezésű program célja az intézmény nemzetközi versenyképességének megerősítése az oktatás és kutatási minőség, személyi és szervezeti feltételeinek javításával.
2010. október 21. csütörtök 14:24 - HírExtra
Az intézmény csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fejlesztések a reáltudományok, a bölcsészeti tudományok és a társadalomtudományok területén öt alprojektben valósulnak meg.

Mint kifejtették: a természettudományban és az informatikában technikai beruházások, világszínvonalú műszerek beszerzése van folyamatban, emellett a doktori képzésben részt vevő hallgatók, oktatók és kutatók lehetőséget kapnak, hogy kiváló külföldi egyetemeken is tapasztalatot szerezzenek a kutatásban, és nemzetközi projektekben vegyenek részt.

Az ELTE emellett kiemelten kíván koncentrálni olyan kutatási területekre, melyek eredményei választ adnak az aktuális társadalmi-kulturális kihívásokra. A kiemelt kutatási területként említik többek között a számítógépes kutatásokat, a kultúrák közötti párbeszédet és az élethosszig tartó tanulás társadalmi folyamatainak biopszichoszociális hátterét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását