2024. április 20. - Tivadar

Lamperth és Göncz a romastratégia mellett

Az európai roma stratégiával kapcsolatos párbeszéd kezdeményezését javasolja az Európai Unió tagországainak az a felhívás, amelyet hétfőn írtak alá politikusok a Roma Integráció Évtizede Program nemzetközi irányító bizottságának budapesti ülésén.
2008. február 25. hétfő 13:51 - Hírextra
A felhívást Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, a Roma Integráció Évtizede Program soros elnöke, Göncz Kinga külügyminiszter, Rita Süssmuth, az unió kisebbségek társadalmi integrációjával foglalkozó munkacsoportjának elnöke, Lévai Katalin (MSZP), Járóka Lívia (Fidesz) és Mohácsi Viktória (SZDSZ) európai parlamenti képviselők írták alá.

A Felhívás európai roma stratégia kidolgozására című dokumentum szerint a stratégiának öt fontos témára - az oktatásra, foglalkoztatásra, lakhatásra, egészségügyre és képviseletre - kell koncentrálnia, "továbbá az antidiszkrimináció és a nemek közötti esélyegyenlőség elvét (...) kell figyelembe vennie".

Az aláírók javasolják, hogy alakítsák ki a romák társadalmi integrációja érdekében megtett uniós és nemzeti kezdeményezések nyomon követéséhez szükséges eljárásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását