2024. június 10. - Margit, Gréta

LMP: álljon mindenki a zöld fordulat élére!

Az LMP szerint Magyarországnak a zöld fordulat élére kell állnia a jövő évi soros európai uniós elnöksége alatt - mondta Sheiring Gábor szerdán a magyar EU-elnökség prioritásairól szóló, fideszes kezdeményezésre összehívott parlamenti vitanapon.
2010. október 20. szerda 18:39 - HírExtra
Scheiring Gábor, az LMP egyik vezérszónokaként kifejtette: az általuk kezdeményezett zöld fordulat arra adhat választ, miként lehet értelmes életet élni a társadalmi és környezeti korlátok figyelembevételével.

Kiemelte: egy ilyen társadalmi program véghezvitele az élet minden területén éreztetné hatását, és világossá tenné, hogy nem létezik egyéni jólét a közösségi jólét, illetve a környezeti javak igazságos elosztása nélkül.

Az ellenzéki képviselő szerint minderre azért lenne szükség, mert a jelenlegi gazdasági rendszer elkerülhetetlenül az összeomláshoz vezet, mivel nem képes a fenti célok megvalósítására. A gazdaság pillanatnyilag a pénzügyi szektor túlzott súlya miatt ugyanis csak a rövid távú profitvágy kielégítésére összpontosít - fűzte hozzá.

Scheiring Gábor úgy fogalmazott, hogy fel kell lépni a nemzetállamok között adóversenyre és a tagállamok szociális rendszereinek gyengülése ellen, helyette egy közös adópolitika, illetve az adóelkerülés elleni együttes fellépésre kell törekedni.

Osztolykán Ágnes, az LMP másik vezérszónoka az európai roma stratégia kiemelt témaként kezelését sürgette a kabinettől. A politikus nemzeti és összeurópai érdeknek nevezte a "társadalmi periféria szorult, illetve szorított romák" helyzetének javítását.

Az LMP-s képviselő megjegyezte: rendkívül költséges a kirekesztés és a problémák szőnyeg alá söprése, helyette támogatni kell a társadalmi befogadást, a telephelyek felszámolását, a szociális bérhálózat kiépítését, valamint biztosítani kell a lakhatási támogatást is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását