2024. április 29. - Péter

Három alpolgámestert választottak

Kaposváron a korábbi kettő helyett három alpolgármester segíti Szita Károly (Fidesz) polgármester munkáját. Erről, valamint a hét bizottság tagjairól és elnökeiről a testület szerda délutáni ülésén döntött a közgyűlés.
2010. október 20. szerda 22:03 - HírExtra
A polgármester a 17 tagú testület tagjai közül Juhász Tibort (Fidesz) és Oláh Lajosnét (Fidesz), valamint "külsősként" Tóth Istvánt (Fidesz) ajánlotta a közgyűlésnek megválasztásra.

Lamperth Mónika (MSZP) még a titkos szavazás előtt szót kért és közölte: sem ő, sem a közgyűlés másik szocialista politikusa nem támogatja külsős alpolgármester megválasztását. Mint mondta, csökkent a testület létszáma, ezért "felesleges" a korábbi kettő helyett három alpolgármester.

A jelenlévő 15 közgyűlési tag titkos szavazással Juhász Tibort és Oláh Lajosnét egyhangúlag választotta meg, Tóth Istvánt 11-en támogatták.

Juhász Tibor, a polgármester általános helyettese a negyedik ciklusát kezdi meg főállású alpolgármesterként, míg az oktatási és kulturális terület felügyeletével megbízott Oláh Lajosné - az előző négy évhez hasonlóan - társadalmi megbízatásban látja el feladatát.

Tóth István, aki három ciklusban egyéni mandátummal vett részt a közgyűlés munkájában - az előző ciklusban a Fidesz frakcióvezetője volt - főállású alpolgármesterként a műszaki feladatokat és a városgondnokságot felügyeli.

A közgyűlés döntött a képviselők által betöltött bizottsági helyekről, valamint a bizottságok elnökeiről is. A hét bizottságból kettőben ellenzéki képviselő tölti be az elnöki posztot - a turisztikai és marketing bizottságban az MSZP, a műszaki bizottságban a Kaposvári Somogyért Egyesület képviselője -, míg a pénzügyi és vagyongazdálkodási, a népjóléti, az oktatási, a sportbizottság és a jogi bizottság elnöke fideszes politikus lesz.

A 17 tagú kaposvári közgyűlésben a Fidesz-KDNP 12 egyéni mandátummal rendelkezik, az MSZP 2, a Jobbik, a Kaposvári Somogyért Egyesület és az LMP 1-1 mandátumot szerzett a kompenzációs listán. A bizottságok külső tagjairól mandátumok arányában később döntenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását