2024. május 2. - Zsigmond

Buenos Airesben sztrájkoltak a szemétlerakók

Az argentin fővárosban mintegy 20 ezer tonna szemét halmozódott fel az utóbbi napokban a szemétlerakók dolgozóinak sztrájkja miatt.
2010. október 20. szerda 09:27 - HírExtra
A Buenos Aires melletti három szemétlerakó csaknem 1200 alkalmazottja a hétvégén kezdett figyelmeztető sztrájkot. A munkahelyek megőrzését követelik a városi hatóságok által kilátásba helyezett átszervezésekkel szemben. Kedden végül megállapodás született a szakszervezetekkel és ennek nyomán fokozatosan megkezdődhet a városi szeméthegyek elszállítása: a sztrájk közel 14 millió embert érintett az argentin fővárosban és agglomerációjában, amely naponta közel ötezer tonna szemetet termel.

Az argentin kikötőváros utcáit valósággal elborították az elszállítatlan, távolról sem kellemes illatot árasztó szemeteszsákok, s a hatóságok a fenyegető fertőzésveszélyre is figyelmeztettek.

Buenos Aires szeméttermelése 2005-ben még csak 1,4 millió tonna volt, tavaly viszont már elérte az 1,8 millió tonnát, több mint 28 százalékkal nőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását