2024. május 19. - Ivó, Milán

Iszapömlés: ami eddig érkezett

Újabb felajánlások, a többi között ásványvíz, televízió és pénzadományok érkeznek a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.
2010. október 15. péntek 18:38 - HírExtra
A 1752-es Nemzeti Segélyvonalon 10 nap alatt 767 ezren adakoztak a vörösiszap katasztrófa károsultjai számára, a 1752-es telefonszám felhívásával 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el a rászorultakhoz az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. A gyűjtőszámláló állása, a telefonhívások számának alakulása folyamatosan ellenőrizhető a www.nsv.hu honlapon - közölte a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány az MTI-vel.

Több mint 20 ezer palack ásványvíz érkezett a Kékkúti Ásványvíz Zrt. jóvoltából Devecser és Kolontár településekre 1,2 millió Ft összértékben - közölte a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A Duna Televízió a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen úgy döntött, hogy a rendelkezésre álló mintegy 5 millió forintos tartalékalapot a vörösiszap károsultjai számára különítik el. Az összeget a segélyszervezet használja fel a rászorulók támogatására, pontos kimutatást készítve - közölte Fekete Dániel sajtóreferens az MTI-vel.

A Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói október 20-án, szerdán és 21-én, csütörtökön 18 órakor jótékonysági estet tartanak az intézményben. A táncosok bemutatják azt a balett- és néptánc-műsort, melyet a katasztrófa idején tartott kínai turnéjukon táncoltak.

A Pikk-Pakk Futárszolgálat kezdeményezésére a hazai kis-és középvállalkozások, illetve magánszemélyek is gyűjtésbe kezdtek, kizárólag tartós élelmiszereket, ruhákat, gumicsizmákat, védőfelszereléseket illetve tartós fogyasztási termékeket várnak - tudatta a szervező az MTI-vel. Az adományokat a Pikk-Pakk Futárszolgálat irodájába lehet leadni.

Tartós élelmiszert, törülközőt, ágyneműt, tisztálkodási szereket, citromos és ecetes tisztítószereket, háztartási gumikesztyűt, gyerekre és felnőttre való gumicsizmát gyűjtenek a Zöld Pardon gazdasági bejáratánál október 22-ig éjjel-nappal. Az adományok a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutnak el a rászorulókhoz - közölte a gyűjtés kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Több millió forint értékben 20 darab plazma- és LCD-tévét adott át a katasztrófa károsultjainak Mága Zoltán hegedűművész Devecseren pénteken. A jövő héten tartós élelmiszert, bútorokat, konyhai eszközöket és műszaki cikkeket visz Kolontárra és Somlóvásárhelyre, ezen felül felajánlotta, hogy a fedél nélkül maradt embereknek juttatandó házak közül többet is berendez, ha szükséges.

Mága Zoltán a Szlovákiában tartott háromnapos koncertkörútján összegyűjtött adományok felét a szlovák árvízkárosultaknak, a másik felét a vörösiszap okozta katasztrófa áldozatainak ajánlja fel, ezen kívül jótékonysági koncerteket indít. Karácsony előtt a budapesti Mátyás-templomban emlékkoncertet szervez azoknak a Kolontáron élt embereknek az emlékére, akik életüket vesztették a múlt hétfői iszapömlés következtében.

A Győri Balett a Queen együttes zenéjére koreografált táncjáték november 12-i előadásának bevételét az iszapömlés károsultjainak ajánlotta fel - közölte Kiss János igazgató pénteken sajtótájékoztatón. Az előadásra egységesen 5000 forintosak a jegyárak, így legalább nettó 2 millió forintot tudnak átadni Kolontárnak és Devecsernek.

Az együttes ezen túl árverezésre ajánlotta fel azt az emlékérmet, amelyet pápai adományként kapott II. János Pál pápa 19 évvel ezelőtti látogatását követően. A II. János Pál pápa portréját ábrázoló emlékérmet a Polgár aukciósház karácsonyi árverezésén teszik fel nulladik tételként a hivatalos listára, az ebből befolyt összeggel azt a családot támogatják, amelyiknek elsodorta kisgyermekét a vörösiszapfolyam - tolmácsolta a táncművészek szándékát az együttes vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását