2024. május 13. - Szervác, Imola

Támogatott fűtésszámla

Az újpesti önkormányzat a téli hideg idő miatt tízezer forintos plusztámogatást nyújt a lakásfenntartási támogatásban részesülőknek megnövekedett összegű fűtésszámláik kifizetéséhez - közölte a javaslatot benyújtó fideszes alpolgármester pénteken az MTI-
2009. január 23. péntek 21:26 - Hírextra
Nagy István rámutatott arra, hogy a múlt év végén és január elején a korábbi évekhez képest jóval hidegebb volt Budapesten. Emiatt a szokásosnál jóval többet kellett fűteniük az embereknek, hogy otthonukban megfelelő hőmérséklet legyen. A többletenergia-fogyasztás miatt a gázszámlák és a távfűtési számlák összege emelkedik, de azokban a háztartásokban is többletköltség jelentkezett, amelyek maguk gondoskodnak a fűtésükről.

A fideszes politikus indítványára a kerületi képviselő-testület a szociális helyzetük alapján rászoruló, lakásfenntartási támogatásban részesülő 420 újpesti-káposztásmegyeri család részére biztosít erre az időszakra egyösszegű, egységesen tízezer forintos támogatást. Összességében a kerület számára ez 4,5 millió forint pluszköltséget jelent.

Az alpolgármester elmondta: kezdeményezésével azt kívánta elérni, hogy a napi megélhetési gondokkal küszködő családok ne kerüljenek még nehezebb helyzetbe a hideg időben emelkedő összegű fűtésszámlák miatt. Úgy vélte, ezzel elérhetik azt is, hogy ne növekedjen a közműdíj-hátralékkal rendelkező családok száma, illetve a meg nem fizetett díjak nagysága.

Nagy István emlékeztetett arra, hogy az idén a Fővárosi Közgyűlés döntései miatt az inflációnál 2-3-szor nagyobb mértékben emelkedtek Budapesten a közüzemi díjak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását