2024. április 18. - Andrea, Ilma

MSZP: a Fidesz nem ismeri a nemzeti együttműködést

Az MSZP a nemzeti együttműködés érvényesítését kéri számon a Fidesz-KDNP-től annak kapcsán, hogy Szegeden nem kapta meg a közgyűlési többséget az egyetemi városrész több mint kétmilliárd forintos összköltségű rehabilitációját érintő határozati javaslat.
2010. október 14. csütörtök 14:21 - HírExtra
Szegeden a fideszes képviselők megakadályozták, hogy a város megszerezhessen 1,8 milliárd forintos uniós támogatást - olvasható az ellenzéki párt MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hozzáteszik: ha ezt az MSZP követte volna el, akkor hazaárulónak neveznék, és "oltári médiakampányt indítanának az eset propagálására, mondván, gátolják a nemzet fejlődését".

"Szegeden vesztett a Fidesz-KDNP a polgármester-választáson, de a városi képviselők tekintetében többsége van. Ezzel a többséggel élnek vissza és akadályozzák meg, hogy Szeged kiemelkedő projekthez szerezhessen uniós támogatást" - értékeli az MSZP, amely puszta erődemonstrációnak tartja a lépést.

"Az sem érdekli őket, ha ezzel ártanak a városnak. Ennyit a Nemzeti Együttműködésről" - fogalmaznak a szocialisták, akik felszólítják a Fidesz-KDNP önkormányzati szervezeteit és a kormánypártokat, hogy tartsák magukat az általuk megfogalmazott nemzeti együttműködés szellemiségéhez, vagy ha ez nem vállalható számukra, akkor legalább tartsák be az elmúlt húsz évben kialakult önkormányzati játékszabályokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását