2024. május 2. - Zsigmond

Gyenesei előtt zöld az út

A Somogyért Egyesület Kadarkúton pénteken megtartott küldöttközgyűlése - két tartózkodás mellett - támogatta elnökének, Gyenesei Istvánnak az önkormányzati miniszteri szerepvállalását.
2008. június 20. péntek 21:24 - Hírextra

A közgyűlésen Gyenesei István hangsúlyozta, hogy országosan egyedülálló a Somogyért Egyesület ereje, hiszen a civil szervezet adja a megye közgyűlésének negyedét, országgyűlési képviselőt juttatott a parlamentbe, és elnökét miniszteri tárcához juttatta. Az egyesület legfőbb értékének a közös felelősségvállalást nevezte. Beszélt arról: komoly nehézséget, "a habitusuktól idegen" feladatot jelent a tagok számára, hogy a Somogy megyei közgyűlésben a Fidesz-MSZP koalícióval szemben ellenzéki szerepet kellett vállalniuk. Az elmúlt időszak fontos állásfoglalásának nevezte: a Somogyért ragaszkodott ahhoz, csak szakmai alapon lehessen megyei intézményeket összevonni vagy megszüntetni.

Továbbá ellenezte a megye több milliárd forintos kötvénykibocsátását, amelynek egy része elfogadhatatlanul a működési költségek fedezetéül szolgál.
Elmondta, hogy a miniszteri megbízatás elfogadásával Somogy megye közgyűlésének a tagja maradt, de lemondott a frakcióvezetői szerepéről.

A közgyűlés - amelyen a tagok és szimpatizánsok mellett a szavazati joggal rendelkező 109 küldött 57 százaléka volt jelen - elfogadta az elnök beszámolóját az egyesület elmúlt munkájáról és pénzügyi helyzetéről, továbbá döntött néhány alelnöki és bizottsági posztot érintő személyi kérdésről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását