2024. május 7. - Gizella

Durva bálnahalál statisztika

Rekordszámú hosszúszárnyú vagy más néven púpos bálna (Megaptera novaeangliae) pusztult el idén Brazília partjainál tengerbiolósuk megállapítása szerint.
2010. október 14. csütörtök 20:27 - HírExtra
Milton Marcondes, a hosszúszárnyú bálnákkal foglalkozó brazil kutatóintézet munkatársa közölte, hogy legkevesebb 75 tengeri emlős múlt ki 2010-ben. A legutóbbi negatív csúcs három évvel ezelőtt, 2007-ben volt, akkor összesen 41 bálna tetemet számoltak össze. A szakértő elmondta, hogy az állatok többsége a tengerben pusztult el, majd sodródott ki a szárazföldre. Mint hangsúlyozta, a bálnatetemek számának megugrása egyértelműen a vízi emlősök megnövekedett halálozási arányára utal.

A kutatók most azt vizsgálják, vajon betegség felelős-e a bálnák pusztulásáért, vagy az emlősök táplálékforrásául szolgáló és a felmelegedett óceánvizek miatt egyre pusztuló krillek, más néven világítórákok hiánya okozza a problémát.

A hosszúszárnyú bálnák a hideg Déli-sarkról a melegebb brazíliai vizek felé veszik az irányt július és november között, hogy ott szaporodjanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását