2024. június 16. - Jusztin

Liga: lop az állam

A magánnyugdíjpénztári átutalások szerdán bejelentett felfüggesztésével a szerint az állam egyszerűen lopást követ el - tudatta véleményét a Liga szakszervezeti tömörülés.
2010. október 14. csütörtök 20:33 - HírExtra
A szakszervezeti tömörülés úgy ítéli meg, hogy a tervezett intézkedés nemcsak alkotmányos alapjogokat - mint például a magántulajdon védelme - sért, de a Fidesz választási programjával is ellentétes, hiszen abban "Orbán Viktor megígérte, hogy nem a kisemberek, az adófizetők és a munkavállalók pénzén fogja rendezni az ország adósságait".

Ezzel pedig éppen hogy attól a három millió magánnyugdíj-pénztári tagtól venne el évi 400 milliárd forintot, akiknek egy jelentős része törvényi kötelezettség miatt nyitott ilyen számlát, nem pedig azért, "mert úri kedve úgy diktálta" - emlékeztet a Liga.

A Liga szakszervezetek csak remélik, hogy a miniszterelnök szerdai beszédében elhangzott - "nehezen értelmezhető - nyugdíjpénztári elvonást csak a sajtó értette félre, és valójában az állam nem tervezi a magánnyugdíj-pénztáraknak szánt pénzek visszatartását".

A szakszervezeti szövetség a tervezett megoldást semmiképpen nem tudja elfogadni.

A Liga már a gazdasági válság kirobbanásakor javaslatot tett arra, hogy mindenkinek nyitva kell hagyni a lehetőséget a magánnyugdíj-pénztári rendszerből való önkéntes kivonulásra, és az állami rendszerbe való visszatérésre. Ez a kérdés ismét rávilágított arra, hogy minden eddiginél sürgősebb lenne a nyugdíjrendszer társadalmi konszenzuson és szakmai alapokon nyugvó átgondolása, majd átalakítása úgy, hogy az évtizedes távlatban megnyugtató és kiszámítható legyen, egyúttal mentes a ciklusonkénti politikai beavatkozásoktól - olvasható a Liga közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ronaygyorgy
2010. október 14. 21:48
Nem tisztem, megvédeni a kormányt, de hol volt a Liga akkor, amikor a Horn kormány keresztülverte ezt a szar nyugdíjtörvényt?
Minket, akkor ki lopott meg? Mi fizettük meg a rendszarváltáskor megszűnt munkahelyekről korkedvezményes (55) nyugdíjba-menő életerős léhűtők nyugdíját. Minket ki lopott meg, amikor 62 évre emelték a nyugdíjkorhatárt? Takarodjon a liga a francba!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását