2024. május 19. - Ivó, Milán

Tóth József visszautasította a "leánykérést"

Tóth József XIII. kerületi szocialista polgármester nem akar az MSZP-frakció társadalmi megbízatású frakcióvezető-helyettese lenni, és nem vesz részt a párt fővárosi elnökségének ülésein sem.
2010. október 13. szerda 20:00 - HírExtra
A szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-nek azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Horváth Csaba, az MSZP leendő fővárosi frakcióvezetője és Molnár Zsolt, a fővárosi MSZP ügyvezető alelnöke hétfőn kezdeményezte Mesterházy Attila pártelnöknél, hogy Tóth József társadalmi megbízatású frakcióvezető-helyettesként foglalkozzon az önkormányzati területtel az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában.

Tóth József elmondta: ezt a javaslatot előzetesen nem egyeztették vele. Úgy fogalmazott: "a tiszta beszédből értek és a teljesítmény híve vagyok".

A polgármester, aki ötödik kerületvezetői ciklusát kezdte meg, emlékeztetett arra: a XIII. kerületben nemcsak ő és a szocialista egyéni képviselők nyertek, hanem Horváth Csaba és az MSZP közgyűlési listája is több szavazatot kapott, mint Tarlós István és a Fidesz listája.

Ehhez képest a XIII. kerület képviselete a fővárosi közgyűlésben nulla - jegyezte meg.
Tóth József azt mondta, bosszantónak tartja, hogy a fővárosi szocialista vezetés egy személyi javaslattal akarja értékelni egy kerület, egy közösség munkáját. Nem a párton belül, hanem az emberek között szeretne győzni - tette hozzá.

A budapesti szocialisták azt is szerették volna, ha Tóth József - az önkormányzati választáson a tisztségét megtartó Gajda Péter XIX. és Szabados Ákos XX. kerületi polgármesterrel együtt - állandó meghívottként részt vesz a fővárosi szervezet elnökségi ülésén.

Tóth Józsefet, aki a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke is, a fővárosi MSZP külön kérte, hogy tapasztalatával és tudásával vegyen rész olyan munkacsoport irányításában és munkájában, amely Budapest kétszintű közigazgatásával, a kerületek és a főváros hatásköreinek tisztázásával, illetve az önkormányzati reformmal foglalkozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását