2024. május 19. - Ivó, Milán

A megújuló üzemanyagok arányának növelését indítványozzák

A fenntartható fejlődés olyan folyamatot jelent, amely anélkül elégíti ki a jelen szükségleteit, hogy csökkentené a jövendő generáció képességét saját szükségleteinek kielégítésére - mondta a megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának expozéjában Fónagy János.
2010. október 12. kedd 17:12 - HírExtra
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kijelentette, hogy Magyarország teljes energiafelhasználásának egyharmadát a közlekedés produkálja.

Szavai szerint a javaslat célja nem lehet kevesebb, mint a forgalomba hozott benzin és dízel gázolaj megújuló, biológiai eredetű komponenseinek megállapítása és az üvegházhatású gázok mérséklését célzó mechanizmus bevezetése.

Kitért arra is, hogy a törvényjavaslat a bioüzemanyagok közlekedési célú felhasználásának ösztönzését szolgálja, úgy, hogy garantálják az üvegházhatású gazkibocsátás csökkentését.
Elmondta, hogy a törvényjavaslat érinti a mezőgazdaságot, befolyásolja a forgalomba hozott üzemanyagok minőségét és az üzemanyag-fejlesztés irányait, valamint kihat a járműtechnikára is.

Közölte, hogy a célok teljesítéséhez valamennyi gazdasági ágazatnak hozzá kell járulnia. Megemlítette azt is, hogy Magyarország a javaslattal vállalja, hogy 2020-ra a közlekedésben felhasznált energia 10 százaléka fenntartható módon előállított, megújuló energia lesz.
Szavai szerint a megújuló energiák felhasználása a közlekedésben nemcsak a környezet kíméletét jelenti, de hozzájárul a gazdaság talpra állításához, a munkahelyteremtésen keresztül pedig a foglalkoztatás növeléséhez is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását