2024. május 5. - Györgyi

Új képviselője lesz az SZDSZ-nek

Szombaton Salgótarjánban dönt az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) arról, hogy kit jelöl a mandátumáról lemondott Kis Zoltán helyére országgyűlési képviselőnek.
2007. szeptember 22. szombat 09:53 - Hírextra

Az SZDSZ frakciója hétfői ülésén döntött úgy, hogy Skaliczky Andreát, az SZDSZ dunaújvárosi elnökét és Velkey Gábor békéscsabai önkormányzati képviselőt javasolja az OT-nak.

Kis Zoltán, az SZDSZ képviselője összeférhetetlenség miatt mondott le parlamenti képviselői mandátumáról még a múlt héten. 1989-ben lépett be az SZDSZ -be, helyi és országos ügyvivő, illetve OT tag is volt. 1990-től országyűlési képviselő volt, 1994-1998 között a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkára, majd a következő MSZP-SZDSZ kormányban, 2002 után a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára lett, de posztjáról 2004-ben lemondott. Kis Zoltán a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Kis Zoltán egyébként az Országgyűlés egyik jegyzője és a honvédelmi bizottság tagja is volt, mindkét posztjára Gulyás Józsefet jelölték a liberálisok, igaz a bizottsági tagságra csak átmenetileg. A parlament hétfőn dönt arról, megválasztja-e jegyzőnek Gulyás József ügyvivőt, az Országos Tanács elnökét.

Az új képviselő megválasztása mellett Kóka János, pártelnök tájékoztatja az OT tagjait az egészségügyi reform állásáról is.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását