2024. április 25. - Márk

Az OCÖ virrasztást tart Daróczi Dávidra emlékezve

Virrasztást tartanak a tragikus körülmények között elhunyt Daróczi Dávidra emlékezve kedd este Budapesten, az Országos Cigány Önkormányzat Dohány utcai székházában.
2010. április 8. csütörtök 16:06 - HírExtra
Choli Daróczi József író, költő, az elhunyt volt kormányszóvivő édesapja az MTI-nek csütörtökön elmondta: jövő szerdán görög katolikus szertartás szerint, a Csepeli Köztemetőben vesznek végső búcsút Daróczi Dávidtól, akit a kormány saját halottjának tekint.

Közlése szerint a temetésen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is emlékező beszédet tart, de a gyászoló család nevében arra kérte a politikusokat, "mellőzzék a politikai ízű emlékezéseket, beszédeket".

Choli Daróczi József elmondta, hogy a temetés előtti estén - az általa vezetett, az OCÖ-székházban lévő roma múzeum és kiállítási galériában - tartandó virrasztásra fiának ismerőseit, barátait és kollégáit várják, hogy közösen emlékezzenek Dávidra.

A volt kormányszóvivő múlt péntek éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Daróczi Dávid a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének.

Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József. Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be. Ezt megelőzően több napilapnál és televíziónál is dolgozott újságíróként, szerkesztőként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

petya
2010. április 8. 16:18
Virrasszatok jó sokáig,aztán irány haza.....INDIÁBA..hama-hama-gyorsan-gyorsan :)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását