2024. május 12. - Pongrác

OGY: támogatják a lakáshitelesekeket célzó indítványt

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága egy tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta és tárgysorozatba vette Rogán Antal (Fidesz) 2010-es költségvetés módosítására irányuló javaslatát.
2010. október 11. hétfő 14:11 - HírExtra
A képviselő azt javasolta, hogy a költségvetés általános tartalékát emeljék meg a Mol által már befizetett 35,2 milliárd forinttal, az Egészségügyi Alapban 2007-ben és 2008-ban keletkezett 27,5 milliárd forint szufficitet pedig használják fel a kórházak adósságának konszolidálására.

A nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó, öt kormánypárti képviselő - Kósa Lajos, Rogán Antal, Németh Szilárd István (Fidesz), Harrach Péter, Tarnai Richárd (KDNP) - által benyújtott törvényjavaslatot egyhangúan támogatta a bizottság.

A javaslat egyebek között ötévente egy ingyenes előtörlesztést és egy ingyenes futamidő-hosszabbítást tenne lehetővé, kötelezővé tenné a forintban törlesztendő devizahiteleknél a középárfolyam alkalmazását, s a kamat kivételével megtiltaná a hitelszerződés ügyfél számára hátrányos módosítását. A kamat is csak akkor lenne módosítható, ha kormányrendelet megengedi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását