2024. április 25. - Márk

Jubileumi évzáró

A Magyar Búvár Szakszövetség az idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját, és ez alkalomból pénteken jubileumi évzárót tartottak Budapesten.
2008. december 12. péntek 18:40 - Hírextra
A négy évtized felidézésekor megemlékeztek "az elsőkről": az első vezetőkről, az első világversenyes érmesről, Szalai Cecíliáról, aki 1968-ban Eb-bronzérmet szerzett, Savanya Norbertről, a sportág első hazai világcsúcstartójáról és Fabó Éváról, az első magyar világbajnokáról.

Az összejövetelen elhangzott, hogy a sportág itthoni képviselői a negyven év alatt 489 érmet szereztek a különböző világversenyeken, továbbá az, hogy a magyar szövetség a rendezésből is kivette részét, legutóbb éppen az idén nyáron felnőtt Európa-bajnokságnak adott otthont Eger.

Az eredmények ismertetése után az örökös magyar bajnoki címek átadására került sor, uszonyos úszásban 6 férfi és 14 női, míg tájékozódási búvárúszásban 4-4 férfi és női versenyző érdemelte ki ezt az elismerést.

Befejezésként jutalmazták 2008 legjobbjait, Kanyó Dénes (Szegedi Muréna ÚBK) és Debreczeni Hajnalka (Szegedi Muréna ÚBK) uszonyos úszót, valamint Balázs Péter (Amphora BK) és Farkas Eszter (Amphora BK) tájékozódási búvárúszót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását