2024. március 29. - Auguszta

Feljelentést tesznek plakátrongálás miatt

Választási plakátjának megrongálása miatt büntetőfeljelentést tesz a Fidesz Nyíregyházán - közölte Kovács Ferenc, a párt országgyűlési képviselője, polgármesterjelöltje kedden sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban.
2010. szeptember 28. kedd 17:24 - HírExtra
A rendőrök hétfő éjjel értek tetten két férfit, akik a Fidesz-KDNP választási plakátjára feliratot festettek - mondta a politikus.

Kovács Ferenc szerint a város utcáit járva egyértelműen megállapítható, mely politikai pártoknak áll érdekükben lejáratni a Fideszt. Kiemelte: sem az MSZP, sem a Jobbik plakátján nincsenek feliratok. A kormányzópárt az erőforrásait programjának és jelöltjeinek megismerésére, nem a politikai ellenfelek törvénytelen és erkölcstelen lejáratására fordítja - szögezte le a tájékoztatón a politikus.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a plakátrongálási üggyel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: szolgálaton kívüli rendőrök vették észre a két férfit, akik közül az egyik festékszóróval feliratot fújt egy választási poszterre, míg társa a környéket figyelte.

Az egyik rendőr szolgálatba helyezte magát, igazoltatta a két férfit és a járőrök érkezéséig a helyszínen tartotta őket - közölte a százados. Az okozott kár tizenötezer forint, a 22 éves és a 32 éves férfi ellen rongálás miatt indul szabálysértési eljárás.

A szóvivő hozzátette: a tetten ért férfiak azt vallották, azért fújták le a posztert, hogy megbízzák őket a plakátok őrzésével. Egyikük az előző választáskor már végzett ilyen munkát, és azt remélte, hogy a rongálást látva megint megbízzák őket. Olyan feliratot írt fel, melynek jelentésével elmondása szerint nem volt tisztában, de az előző választáskor ugyanezt a feliratot már látta egy plakáton - tájékoztatott Fülöp Gergely.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását