2024. április 29. - Péter

MSZP: a Fidesz csak ígérget a nyugdíjasoknak

Az MSZP szerint a Fidesz ismét egy semmitmondó ígérettel csalogatja a nyugdíjas szavazókat, miközben egyetlen megállapodást sem kötött velük az elmúlt négy hónapban. A szocialista párt azt követeli a kormánytól, hogy orvosolja ezt a helyzetet.
2010. szeptember 28. kedd 17:16 - HírExtra
Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa keddi közleményében a Fidesz ígéretét idézve "gyáva és szánalmas" hazugságnak nevezte Orbán Viktor Tatabányán elhangzott szavait, melyek szerint "nyugdíjemelés biztos, hogy lesz, mert amit vállaltunk, hogy a vásárlóérték nem csökkenhet, azt betartjuk, és az inflációval mindenképpen meg kell emelni".

Véleménye szerint az igazság ezzel szemben az, hogy a Fidesz-KDNP eddigi kormányzása alatt egyetlen alkalommal sem ült le a nyugdíjas szervezetek egyikével sem, semmilyen egyeztetést sem folytatott le 110 nap alatt a nyugdíjasokkal, legfeljebb adatgyűjtéssel riogatta őket. Eddig négy alkalommal kellett volna összehívnia az Idősügyi Tanácsot a kormánynak, de ezt egyszer sem tették meg, ami szintén sokatmondó adat arról, hogyan kezeli a Fidesz-KDNP kormány a nyugdíjasokat - tette hozzá.

A legszomorúbbnak azt tartja, hogy a rendszerváltás óta még egyszer sem fordult elő, hogy nem lesz országos megemlékezés az Idősek Világnapja alkalmából.

Korózs Lajos úgy látja: legfeljebb annyit lehet várni a Fidesz-KDNP kormánytól, hogy befagyasztja a nyugdíjakat, ahogy ezt eddigi intézkedéseik, illetve Pintér Sándor korábbi kijelentései sejteni engedik.

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy üljön le végre a nyugdíjas szervezetekkel, a legitim Idősügyi Tanáccsal és kössön megállapodást a nyugdíjasok problémáinak orvoslására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását