2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar film az izraeli sci-fi fesztiválon

Először hívtak meg magyar filmet az izraeli nemzetközi sci-fi fesztiválra, az Iconra: Pater Sparrow 1 című alkotását kedden vetítik a csütörtökig tartó rendezvényen.
2010. szeptember 27. hétfő 21:32 - HírExtra
A világ negyedik legnagyobb tudományos-fantasztikus filmes fesztiválját és sci-fi vásárát 14. alkalommal rendezik meg Tel-Avivban, ahol az izraeli filmek mellett mintegy negyven külföldi játékfilmet, valamint rövid- és dokumentumfilmeket mutatnak be, a klasszikus sci-fik mellett horrormozikat is.

Láthatóak német, japán, ír, brit, szerb, kanadai, spanyol és amerikai filmek is, Tel-Avivon kívül lesznek vetítések Holonban és Hercliján is - mondta Lányi Eszter, az izraeli magyar nagykövetség kulturális és oktatási szakdiplomatája hétfőn az MTI-nek. A fesztiválon az egyik nagy klasszikus Jim Sharman Rocky Horror Picture Show-ja is megtekinthető.

A filmvetítéseken kívül lesznek szakmai kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutatók és külön programok gyerekeknek.

Pater Sparrow, azaz Verebes Zoltán 32 éves filmrendező, látványtervező Stanislaw Lem (1921-2006) lengyel író, esszéista Az emberiség egy perce című esszéje alapján készítette 1 című első játékfilmjét, amely 2009-ben, a 40. Magyar Filmszemlén négy - a legjobb operatőrnek, vágónak, látványtervezőnek, valamint producernek járó - díjat nyert el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását