2024. május 2. - Zsigmond

Összművészeti banzáj veszprémben

Összművészeti fesztivál kezdődik kedden Veszprémben; a korábban táncfesztiválnak nevezett programsorozat öt napja alatt 15 társulat mintegy 150 táncművésze lép fel - tájékoztatta Krámer György koreográfus, a fesztivál művészeti vezetője az MTI-t.
2008. május 19. hétfő 20:30 - Hírextra
A fesztivál mára kibővült zenei és képzőművészeti programokkal is, de még mindig döntően a táncművészek találkozója - tette hozzá a művészeti vezető. Elmondta: idén "erős vágyuk" volt az, hogy ezt a "nem igazán populáris műfajt" kivigyék a város utcáira, tereire, így most az előadások nagy része szabadtéren zajlik majd.

A nyitónapon, kedden délután látványos táncos felvonulásra várják a közönséget a veszprémi belvárosban, a Séd Filmszínház előtti téren pedig táncbemutatót tartanak az együttesek. Este a "Sédben" a Közép-Európa Táncszínház Karaván című előadásával nyílik meg az ötnapos találkozó - mondta Krámer György.

A művészeti vezető a gazdag kínálatból kiemelte Bozsik Yvette, valamint Ladányi Andrea társulatának előadását, továbbá a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióját. Felhívta a figyelmet a Trandanz és a Tünet együttes, a Duna Táncműhely, a Frenák Pál Társulat, a Langaléta Garabonciások és a fiatal táncosokból álló, Co.ffein elnevezésű csoport előadására is.

A fesztiválon bemutatkozik Veszprémben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház "alakulóban lévő" tánckara is - tette hozzá.

A művészeti vezető ismertetése szerint az előadásokat fotóművészek fényképezik, s az alkotásaikat naponta bővülő kiállításon mutatják be, egy másik tárlaton pedig Veszprém megyei képzőművészek munkáiból kaphat ízelítőt a közönség. Bizonyosan népszerű lesz a Mardi Gras Jazz Band szabadtéri koncertje és a Beat Cafe zenekar fellépése - vélekedett Krámer György.

Ismertetése szerint a belváros terein, utcáin és a Séd Filmszínházon kívül előadások helyszíne lesz még a városháza aulája, a városi művelődési központ és a várban található műemléki Dubniczay-ház.

A zsűri elnöke idén is Jancsó Miklós filmrendező lesz - tette hozzá a fesztivál művészeti vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását