2024. június 7. - Róbert

Ashton sajnálja, hogy nem hosszabították meg a zsidó telepek bővitését

Sajnálkozását fejezte ki Catherine Ashton, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője amiatt, hogy Izrael nem hosszabbította meg a ciszjordániai zsidó telepek bővítésére kihirdetett, múlt vasárnap lejárt moratóriumot.
2010. szeptember 27. hétfő 21:20 - HírExtra
Ashton szóvivője hétfőn Brüsszelben emlékeztetett arra, hogy az EU az elmúlt hetekben felszólította Izraelt a moratórium meghosszabbítására, hogy ne sodorja veszélybe a közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalásokat. Ashton hétfőn rövid beszélgetést folytatott - telefonon - George Mitchell amerikai közel-keleti különmegbízottal, Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel.

Netanjahu a palesztinok és a nemzetközi közösség erős nyomásgyakorlásával szembeszállva nem hosszabbította meg a részleges telepbővítési moratóriumot, jóllehet ezzel azt kockáztatja, hogy máris megszakadhatnak a húszhónapos szünet után szeptember elején felújított közvetlen béketárgyalások. A palesztinok ugyanis ezzel fenyegetőztek arra az esetre, ha nem hosszabbítják meg az ideiglenes tilalmat.

Abbász szóvivője hétfőn közölte, hogy a palesztinok nem nyilatkoznak hivatalosan a béketárgyalások folytatásáról mindaddig, amíg október 4-én nem konzultálnak az arab országokkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását