2024. május 3. - Tímea, Irma

A herceg hazatért

Négynapi kórházi tartózkodás után, vasárnap hazatérhetett Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynő férje, akit mellkasi fertőzéssel kezeltek.
2008. április 6. vasárnap 21:19 - Hírextra

Fülöpöt, aki júniusban tölti be 87. életévét, egy héten át makacs nátha gyötörte, és mivel ez nem múlt, sőt másodlagos fertőzés is fellépett, csütörtökön orvosai jobbnak látták a kórházi beutalást.
A Buckingham-palota végig hangsúlyozta, hogy nem vészhelyzetről, hanem elővigyázatosságról van szó, mivel idős korban a hasonló fertőzésekre már jobban oda kell figyelni.

Udvari illetékesek szerint a herceg a négynapos kórházi kezelés alatt végig "talpon volt", és "intézte levelezését".

Fülöp herceg, aki tavaly ünnepelte 60. házassági évfordulóját az idén 82 esztendős II. Erzsébet királynővel, hajlott kora ellenére szinte kicsattanó egészségéről és aktív életmódjáról híres, komolyabb orvosi beavatkozásra néhány sportsérülésen kívül még soha nem szorult.

Korábbi kedvenc sportjával, a lovaspólóval 50 éves korában hagyott fel, és miután 1971-ben Magyarországon megtekintette az első fogathajtó Európa-bajnokságot, átpártolt e sportágra. Ezt olyan sikerrel tette, hogy 1980-ban világbajnokságot nyert a brit fogathajtó csapattal.

Néhány hónapja elterjedtek ugyan híresztelések arról, hogy Fülöp az alattvalók elől eltitkolt szívbetegségben szenved, és személyi testőrsége tagjainak utasítása van arra, hogy bármilyen rosszullét első jeleire vigyék kórházba, ezt azonban hivatalos helyen nem erősítették meg.

A herceget szemmel láthatóan nem viselték meg - vagy legalábbis nem mutatta ennek jelét - azok a súlyos vádak sem, amelyekkel Mohamed Fayed brit-egyiptomi milliárdos illeti őt Diana hercegnő több mint tíz évvel ezelőtti halála óta.

Fayed - a londoni Harrods luxusáruház és a párizsi Ritz szálló tulajdonosa - nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az ő fia és a néhai walesi hercegnő életét kioltó 1997. augusztusi párizsi autószerencsétlenség valójában merénylet volt, amelyet Fülöp személyesen rendelt el, és utasítására a brit külső elhárítás, az MI6 hajtott végre.

A Diana-ügyben folyó londoni felsőbírósági vizsgálat vezetője azonban épp a minap tette közzé a féléves meghallgatássorozat után levont következtetéseit, amelyek szerint "morzsányi bizonyíték sincs" arra, hogy Fülöpnek, az MI6-nek vagy bármely brit állami szervnek bármi köze lett volna a szerencsétlenséghez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását