2024. június 17. - Laura, Alida

Feljelentették a polgármestert

Hivatali visszaélés, a képviselő-testület megtévesztése valamint nagy értékre elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt rendőrségen jelentette fel a Bács-Kiskun megyei Foktő polgármesterét az egyik önkormányzati képviselő, egyúttal a megyei közigazgatási hivatalnál is bejelentést tett.
2010. szeptember 27. hétfő 21:09 - HírExtra
Molnár László Krisztián önkormányzati képviselő az MTI-nek azzal indokolta a feljelentést, hogy Jakab Ferenc polgármester többek között a településen 40 millió forintos tervezett költségvetésű sportcsarnok számláival nem számolt el, nem tudatta a képviselő-testülettel, hogy miért került az 100 millió forint körüli összegbe.

Az önkormányzati képviselő szerint a körjegyző sem tette meg a szükséges intézkedéseket, ő pedig nem jutott hozzá a kért anyagokhoz.

Molnár László Krisztián hangsúlyozta: ezek az információk 3-4 hete kerültek a birtokába. Az önkormányzati képviselő szerint az sem hátráltatta a feljelentésben, hogy Jakab Ferenc polgármester a Fidesz helyi szervezetének elnöke, ő pedig az alelnöke.

Jakab Ferenc polgármester az MTI megkeresésére határozottan kijelentette: természetesen mindennel el tud számolni az önkormányzat, a megyei közigazgatási hivatal már megkezdte az ellenőrzést.

A polgármester, a választások előtt pár nappal ellene indított támadást a kampány részének tekinti.

Az elmúlt négy év alatt a képviselő-testületből mindenkinek biztosítva volt az, hogy betekintsen az iratokba, átnézze az elszámolásokat, ehhez nem kell polgármesteri engedély - mondta Jakab Ferenc.

A polgármester hangsúlyozta: senki nem kért korábban tájékoztatást a sportcsarnokkal kapcsolatos elszámolásokról, amelyek egyébként nyilvánosak.

"Ha valaki végig néz a településen, az látja az új sportcsarnokot, a felújított iskolát, óvodát és a polgármesteri hivatalt, látja mennyi változás történt az elmúlt négy évben" - mondta a polgármester.

Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőrségi szóvivő az MTI érdeklődésre megerősítette a feljelentés tényét, mely a kalocsai rendőrkapitányságra érkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását