2024. május 11. - Ferenc

Kitelepítés II. világháborús bomba miatt

Csütörtök reggel rendben megkezdődött a világháborús bomba miatti kiürítés Budapesten, a II. kerületi Ferenchegyi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
2010. szeptember 23. csütörtök 08:37 - HírExtra
Papp Péter elmondta: már kilencven százalékban kész vannak a kitelepítéssel, amely eddig mintegy hetven embert érintett. Hozzátette: a környéken összesen 11 telek van. A kitelepítésben 15 rendőr vesz részt, akik miután végeztek, újra körbejárják a környéket.

Hajdu Gábor a Magyar Honvédség Tűzszerész Alakulatának parancsnoka az MTI-nek csütörtök reggel azt mondta, hogy ők fél kilencre mennek ki a helyszínre.

A 100 kilogrammos bombát egy építkezésen találták még szerdán, a honvédség tűzszerészei viszont úgy döntöttek, hogy már csak csütörtökön kezdik meg a robbanószerkezet szétszerelését - mondta Hajdu Gábor.

Az Országos Katasztrófavédelem szóvivője reggeli közleménye szerint a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság igazgatója, és a kerületi polgármester is a helyszínen tartózkodik. A kiürítést a polgári védelem és a rendőrség együttesen végzi. A lakosok elszállításáról és ideiglenes elhelyezéséről intézkedtek - írta Petróczi Tímea.

A HM szerda este tájékoztatta az MTI-t, miszerint csütörtökön reggel egy 150 méter sugarú körben kiürítik Budapest II. kerületében a Ferenchegyi út környékét, mert egy világháborús bombát találtak. Akkor azt írták, hogy a hatástalanítást várhatóan 9 órakor kezdik majd meg. A helyszínen eltávolítják a gyújtót, a bombát pedig a központi gyűjtőhelyre szállítják. A munkálatok a minisztérium szerint délig tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását