2024. május 10. - Ármin, Pálma

Hét rendőrt vettek őrizetbe

Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen.
2010. szeptember 23. csütörtök 09:03 - HírExtra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: "megerősíti, hogy újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt vett őrizetbe a nyomozóügyészség. Az újhelyi kapitányság zavartalan működése biztosított, szolgálati vezényléssel, átcsoportosítással".

Az MTI információi szerint az újabb őrizetbe vétel összekapcsolódhat a korábbi esettel, az ügyészég későbbre ígért tájékoztatást.

Szeptember első hetében már volt hasonló intézkedés, akkor is hét, közúti járőri beosztásban dolgozó rendőrt vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba.

Vesztegettek a rendőrök?


Martossy György közölte: szerdán vették őrizetbe az újabb gyanúsítottakat, az ő esetükben is házkutatásokat tartottak. Gyanúsítotti kihallgatásuk jelenleg is zajlik. A Nyomozó Ügyészség kezdeményezi az újabb hét gyanúsított előzetes letartóztatását is - tette hozzá.

A sajtószóvivő a korábbi ügy kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Miskolci Nyomozó Ügyészség szeptember 6-án vett őrizetbe hét rendőrt, valamennyien a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot közúti járőri beosztásban. Velük szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A gyanú szerint a hét férfi május és június hónapban egymással megállapodott, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabályszegések "elnézéséért" pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben sor került ilyen módon csúszópénz átvételére, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől - ismertette a részleteket.

Hozzátette: a gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket. A szolgálat után az átvett devizákat összegezték és az éppen akkor nem szolgálatban lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégákkal elosztották. A Nyomozó Ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott és ruházat átvizsgálás, illetve motozás is történt. Ennek során több, az ügyhöz kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközt is lefoglaltak.

Az ügyben rendelkezésre álló egyéb bizonyítékok tekintetében a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg még nem adható információ. A gyanúsítottak tagadják a cselekményt, vagy nem tettek vallomást. Nekik szeptember 6. napjával közös megegyezéssel megszűnt a szolgálati viszonyuk.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az újabb őrizetbe vétel kapcsán az MTI-nek azt mondta: "megerősíti, hogy újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt vett őrizetbe a nyomozóügyészség. Az újhelyi kapitányság zavartalan működése biztosított, szolgálati vezényléssel, átcsoportosítással".

Hozzátette: a készenléti rendőrség is "meg tudja támogatni" a sátoraljaújhelyi kapitányság működését, amennyiben az szükséges, "feladatok nem maradnak el" - jegyezte meg.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását