2024. március 29. - Auguszta

MSZP: azonnali segítséget a devizahiteleseknek

Felszólítja az MSZP választmánya a kormányt, azonnal hozzon olyan intézkedéseket, amelyek valódi kiutat jelentenek a devizahitelük miatt nehéz helyzetbe került családoknak.
2010. szeptember 18. szombat 14:26 - HírExtra
Simon Gábor választmányi elnök a testület szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón közölte: a kormánynak tennie kell azért, hogy a saját hibájából előállt helyzetért ne az eladósodott emberek fizessenek.

Az MSZP választmánya azt kéri a kormánytól, hogy indítson átfogó kormányzati programot a devizahitelek megsegítésére. Legyenek alacsonyabbak és kiszámíthatóbbak a törlesztőrészletek, a kormány védje meg a kilakoltatásoktól a lakástulajdonosokat, és ne rontsa a fizetési morált - mondta.

Horváth Csaba főpolgármester-jelölt a sajtótájékoztatóra ismét egy nagyméretű sárga csekkel érkezett, amellyel ezúttal azt szemléltette, hogy egy devizahitel törlesztőrészlete áprilisban 65 ezer, most pedig 81 ezer forint.

Horváth Csaba keddi sajtótájékoztatóján egy nagy méretű sárga csekket felmutatva arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánynak teljesítenie kell az előző kabinet és a főváros között a BKV támogatásáról létrejött megállapodást, amelynek alapján 7,443 milliárd forintot kellett volna utalnia július 15-ig.

A politikus a szombati sajtótájékoztatón közölte: tízmilliárd forintos pénzügyi alap létrehozását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, amelyből átmeneti segítséget kaphatnak a devizában eladósodott budapestiek, hogy egyetlenegy család se kerüljön az utcára. A pontos részleteket a következő napokban szakértőkkel vitatja meg, hogy a közgyűlés alakuló ülésén be is nyújthassák az indítványt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy 59 ezer budapesti család már három hónapos csúszásban van a lakáshitele törlesztésével.

Mesterházy Attila pártelnök beszámolt arról, hogy a választmány előtt is elmondta: a kampány tapasztalatai szerint az emberek nyitottabbak a szocialista párt mondanivalójára, mint tavasszal. Ez mindenféleképpen jó jel - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a választmány felhatalmazta arra, hogy a jövőben is folytassa az egyeztetést a civil szervetekkel. Jelezte, hogy a jövő évi költségvetés tárgyalási folyamatában és az alkotmányozásban is képviselik a civilek érdekeit.

A választmány előtt beszélt arról is - tette hozzá a pártelnök -, hogy ősztől az MSZP-nek több önálló javaslata lesz az Országgyűlésben. Ha a Fidesz-kormány nem kíváncsi az ellenzék és a civil szervezetek véleményére, akkor saját, alternatív javaslatokkal kell bemutatni a parlamentben az MSZP által javasolt megoldásokat - mutatott rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását