2024. április 25. - Márk

Tűzoltótanfolyamot végeznek

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) és a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szövetség szervezésében száz polgárőr kezdte meg az alapfokú tűzoltó-tanfolyamot szombaton - közölte az FTP sajtóügyeletese.
2007. november 10. szombat 13:33 - Hírextra

Közleményében Kis-Guczi Péter azt írta: a 40 órás képzés célja, hogy a polgárőrök olyan elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítsanak el, amelyek birtokában - felszereléseik színvonalának megfelelően - képesek legyenek tűzoltási és műszaki mentési feladatokat végrehajtani. A tanfolyamnak az is a célja, hogy a polgárőrök munkavégzésük során ismerjék fel a veszélyeket, azok megelőzési lehetőségeit.

A polgárőröknek egyebek között égéselméleti, tűzmegelőzési, tűzoltási ismereteket, tűzoltástaktikát tanítanak a fővárosi tűzoltók; a tanfolyam költségeit a tűzoltóság állja.

Az FTP még augusztusban kötött együttműködési megállapodást a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szövetséggel. Bende Péter vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok a távirati iroda érdeklődésére akkor azt mondta, Budapesten a megállapodás idejéig nem működött önkéntes tűzoltóság, holott az önkéntes tűzoltók működésükkel hozzájárulnak a tűzbiztonság javításához.

Megjegyezte: az együttműködési megállapodás aláírásával deklarálták, hogy immár a fővárosban is működik önkéntes tűzoltó egyesület, amelyet a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szövetség működtet. Bende Péter emlékeztetett rá: a polgárőrök eddig is segítették a tűzoltók munkáját, például helyszínbiztosítással vagy területzárással, de mostantól - hangsúlyozta - tűzoltói segítségként is megjelennek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását