2024. május 18. - Erik, Alexandra

LMP: a Fidesz és a Jobbik a múltban él

Az LMP-s Dorosz Dávid szerint az a fajta "represszív büntetőpolitika, amely felé elsősorban a Jobbik, de a Fidesz is elindult", egy olyan irányt képvisel, amely az 1960-as, '70-es években más országokban már megbukott, és Magyarországon is meg fog bukni.
2010. szeptember 17. péntek 15:14 - HírExtra
Dorosz Dávid országgyűlési képviselő (LMP), a honvédelmi, illetve a külügyi és határon túli magyarok bizottságának tagja pénteken Miskolcon annak a véleményének adott hangot, hogy "a Fidesz által erőltetett rendszer" teljesen hatástalan. Szerinte ugyanis az, hogy néhány nap elzárással büntetik a szabálysértőket, semmilyen mértékben nem tartja vissza őket a későbbi ilyen tettektől, emellett viszont "iszonyatos" költségvetési vonzatokkal jár.

Úgy véli, ez a büntetőpolitika egy-másfél éven belül "egy az egyben meg fog bukni".

Az LMP javaslata szerint olyan büntetőjogi módszereket kell bevezetni, amelyek a közösségeket - a magukra hagyott, s a politika által az elmúlt időszakban elfeledett kis csoportokat - állítja középpontba, arra ösztönözve a szabálysértőket, hogy a közösségért végzett közhasznú munkával váltsák meg büntetésüket.

Ezért kéri elsősorban az októberi helyhatósági választások során a szavazókat, hogy támogassák az LMP-t.

Kitért arra: nagyon fontos a párt számára a vidék, ezt mutatják szerinte azok az adatok is, amelyek szerint növekszik a Lehet Más a Politika támogatottsága.

Miskolc kapcsán azt mondta: a város a parlamentben - jobbikos képviselők által - negatív példaként emlegetett település volt a közbiztonság kérdésében. Itt szerették volna elsőként, "nem is tudom pontosan mi volt a kifejezés", az úgynevezett "átnevelő táborokat" létrehozni - mondta.

Úgy fogalmazott: kiemelt problémák léteznek, ezekre valós választ kell adni, de amit a Fidesz, és főleg a Jobbik kínál, azok nem válaszok, "csak egyszerű szólamok, amik kifejezetten október 3-ra szólnak".

Hozzátette: az utóbbi hetekben a Jobbik által vázolt elképzelések az LMP számára teljesen elfogadhatatlanok, a párt megfogalmazza majd azokat az alternatív saját büntetőpolitikai javaslatokat, amelyeket várhatóan még év végéig az Országgyűlés elé terjesztenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását