2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az MSZP képviselné a munkavállalók érdekeit

Mesterházy Attila azt ígérte a szakszervezetek vezetőinek, hogy a költségvetési tárgyalások és az alkotmányozás folyamatában az MSZP képviselni fogja a munkavállalók érdekeit.
2010. szeptember 17. péntek 15:21 - HírExtra
Az MSZP elnöke erről az általa kezdeményezett társadalmi egyeztetéssorozat harmadik állomása után beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott, egyoldalú vállalást tett az Országos Érdekegyeztető Tanácsban részt vevő szakszervezetek vezetői felé, miszerint a költségvetési tárgyalások során végig egyeztetni fog velük, és javaslataik alapján olyan kezdeményezésekkel él majd, amelyek képviselik a munkavállalók érdekeit.

Mesterházy Attila hozzátette: négy szempont alapján értékelik majd a jövő évi költségvetést, és ezek alapján döntik el, tudják-e támogatni. A szempontok: a 2011-es büdzsé bővíti-e a foglalkoztatást, csökkenti-e a társadalmi különbségeket, beindítja-e a gazdasági növekedést, illetve vállal-e bármilyen területen modernizációs lépéseket.

Ismét kifogásolta, hogy a kormány nem hozza nyilvánosságra a költségvetés sarokszámait az önkormányzati választás előtt.

A szocialista frakcióvezető kitért arra, hasonló vállalást tett az alkotmányozással kapcsolatban is, hiszen itt is nagyon fontos, hogy markánsan megjelenjenek a munkavállalók érdekei.
Bírálta a kormányt, hogy eddig nem egyeztetett az érdekképviseletekkel, pedig a kabinet számos olyan döntést hozott, amely érinti a munkavállalókat.

Azt ígérte, az MSZP folyamatosan tartja a kapcsolatot a szakszervezetekkel, és az egyeztetés is folyamatos lesz.

Mesterházy Attila újságírói kérdésre válaszolva lerágott csontnak nevezte az őszödi beszédet, amelynek pénteken van a négyéves évfordulója. Hangsúlyozta, ehelyett inkább az emberek problémáival kívánnak foglalkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását