2024. április 25. - Márk

Gigászira nőtt a zeneletöltések száma

Elérte a közelmúltban az ötszázmilliót a zeneletöltések száma Nagy-Britanniában, és még az idén újabb rekord születhet.
2010. szeptember 16. csütörtök 21:49 - HírExtra
A zeneipar vezetői szerint a szám tekintélyt parancsoló, tekintettel arra, hogy az internetes zenei kalózkodás az utóbbi években milliárdos veszteségeket okozott a lemezkiadóknak és a művészeknek is.

Nagy-Britanniában hetven törvényes zeneletöltő oldal üzemel, ez több mint bármelyik más országban - mutatott rá az iparágat képviselő BPI testület egyik vezetője. Az ötszázmilliós szám lenyűgöző adat - tette hozzá.

A csütörtökön ismertetett adatok szerint augusztus végéig ebben az évben 102 millió zeneszámot töltöttek le, becslések alapján 2010 egészét tekintve 170 millió körül várható a letöltések száma.
Ez jócskán meghaladná a 2009-ben regisztrált 150 milliós adatot, és a 2008-ban jelzett 110 milliót. A biztató számok ellenére a zeneipar képviselői közül többen aggodalmuknak adtak hangot, mert a növekedés üteme lassulni látszik, ráadásul akkoriban, amikor a lemezeladások meredeken visszaesnek.

2010 eddigi legnépszerűbb letöltése Nagy-Britanniában az Owl City Fireflies című száma, erre több mint 600 ezren voltak vevők.

A letöltések 2004 óta történő összesítésében továbbra is a Black Eyed Peas együttes I Gotta Feeling című dala a legnépszerűbb, ez idén júniusban lépte át az egymilliós határt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását