2024. április 25. - Márk

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ismét segít

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván és Erdőhorvátiban is segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, csaknem 90 család mintegy 30 millió forint értékben részesül újjáépítési és ingóságpótlási támogatásban.
2010. szeptember 16. csütörtök 21:23 - HírExtra
Az ökumenikus segélyszervezet csütörtökön adta át az újjáépítéshez és ingóságpótlásokhoz felhasználható utalványokat a tolcsvai és erdőhorváti árvízkárosultak számára, valamint tájékoztatást nyújtott a megrongálódott házak felújításának üteméről - tájékoztatta a segélyszervezet az MTI-t.

Tolcsván és Erdőhorvátiban is a május-júniusi rekordmennyiségű csapadék miatt megáradtak a helyi patakok, kilépve medrükből házakat, utcákat öntöttek el, utakat, hidakat rongáltak meg.
A két településen nyújtott segítség a Duna Televízió Határtalan segítség az árvízkárosultaknak elnevezésű adománygyűjtés részeként összegyűlt támogatásokból valósulhat meg.

A segélyszervezet több héten át tartó felmérése alapján a település összes árvízkárosult családjának kétféle módon segít: legtöbben utalványokat kapnak, de van néhány család, amelynek építőanyagot és műszaki szakembereket biztosítanak, illetve átvállalják a teljes kivitelezési munkát.

A tolcsvai és erdőhorváti károsultak megsegítésének összértéke mintegy 30 millió forint. A Duna Televízióhoz egyébként a meghirdetett képernyős kampány után is érkeznek adományok a nézőktől. Szeptember 13-ig 349 millió forintot gyűjtött össze a csatorna az árvízkárosultak számára nézői és ismert szervezetek, nagyvállalatok segítségével. Július közepén 304 millió forintot már átutaltak a segélyszervezetnek, az azóta érkező összeget pedig az ökumenikus segélyszervezettel kötött szerződésnek megfelelően utalják.

Tolcsván és Erdőhorvátiban a legtöbb családnak a háztartási eszközei, bútorai mentek tönkre az árvíz során. Mivel az állami támogatás erre nem terjed ki, ezért a segélyszervezet 82 család számára a károsodás mértékétől függően egyenként száz-, kétszáz- vagy négyszázezer forint értékű utalványt biztosít.

A megrongálódott házak felújításában hat tolcsvai és erdőhorváti családnak nyújtanak támogatást, akiknek az otthonában nagymértékű kár keletkezett.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 14-ig 311 millió forint értékben, csaknem 800 árvízkárosult család házának felújításában, valamint ingóságaik pótlásában segített a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen, Szendrőben, Ócsanáloson, Abaújszántón és Edelényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását