2024. április 26. - Ervin

Az egyház vizsgálja, hogyan került a holokauszttagadó a fórumukra

Megdöbbenve értesült a Magyarországi Református Egyház arról a médiában is megjelent állításról, hogy a holocaust-tagadó David Irving magyar református egyházi fórumon tarthatott előadást ifjabb Hegedűs Lóránt lelkipásztor jóvoltából.
2007. március 20. kedd 14:07 - Hírextra
Az egyház zsinatának elnöksége felkérte a lelkipásztor felettes egyházi hatóságait az ügy kivizsgálására.David Irving látogatásáról, vagy meghívásáról a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségének nem volt tudomása - közölte közleményben Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat egyházi és a Nagy Sándor, a zsinat világi elnöke. A dokumentum szerint elfogadhatatlannak tartják, hogy egyházi fórumaikon az evangéliummal és történelmi felelősségükkel szöges ellentétben álló antiszemita, rasszista eszmék megszólaljanak, illetve megbocsáthatatlannak tartják azt is, hogy felmerüljön ennek lehetősége.

A zsinat elnöksége ezért felkérte ifjabb Hegedűs Lóránt, illetve a gyülekezet közvetlen egyházi felettes hatóságait az eset kivizsgáláséra, hogy tisztázzák a történtek körülményeit és az érintettek felelősségét.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását