2024. április 25. - Márk

Mi történt Győrben: siker vagy kudarc?

A semmittevés másfél évét hagytuk magunk mögött a fideszes vezetésű Győr városában - mondta a 2006-os önkormányzati választások óta eltelt másfél évről Neupor Zsolt, az ellenzéki MSZP győri elnöke keddi sajtótájékoztatón.
2008. június 24. kedd 18:07 - Hírextra
Az önkormányzat többségi Fidesz-frakciójának vezetője ezzel szemben úgy látja: az elmúlt másfél év Győr számára sikereket, a helyi MSZP-nek pedig kudarcokat hozott.

Az MSZP győri vezetője szerint a városban nem érzékelhető a fejlődés. Úgy látja: a fideszes városvezetés azért tétlenkedett, mert a számos személyi botrány, belső viszály energiákat von el, s emiatt nincs elég erejük, hogy arra figyeljenek, amire a városlakók felhatalmazták őket, hogy vezessék a várost.

Az ellenzéki politikus utalt a győri színház igazgatóválasztásával kapcsolatos belső perpatvarra, az önkormányzat korábbi Fidesz frakcióvezetőjének leváltására, és emlékeztetett arra is, hogy a polgármester és az egyik alpolgármester nem tudott megegyezni arról, hogy alakuljon-e holding a közüzemi szolgáltató cégek összevonásával.

Neupor Zsolt kitért arra, hogy a helyi Fidesz szerinte pártkatonákat igyekszik jól fizető pozíciókba helyezni. A közpénzeket ilyen módon herdálja, ahelyett, hogy takarékos gazdálkodást folytatna.
A győri MSZP szerint a városvezetés a döntések hiányát elkapkodott látszatfejlesztésekkel akarja palástolni, míg a város karakterét meghatározó nagyberuházások csupán szóban és papíron léteznek.

"Ha így folytatjuk, a hozzánk hasonló nagyvárosok szépen lassan elhúznak mellettünk" - adott hangot véleményének az MSZP győri elnöke.

Somogyi Tivadar, az önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője az elhangzottakra reagálva közölte: a győri szocialistáknak 2006 óta csak alaptalan vádaskodásra, rágalmazásra, lejárató kampányokra futotta. Meg is lett az eredménye: jogerősen elvesztett per a győri Fidesz-elnökkel szemben és egy visszautasított ügyészségi feljelentés.

A frakcióvezető szerint a város látványos fejlődésnek indult, zajlanak az útépítések, a játszótér-felújítások, egyre népszerűbbek a kulturális nagyrendezvények.

A közgyűlés Fidesz-KDNP-Pro Urbe többsége elvégzi azt a munkát is, amit a szocialisták 2006-ig elmulasztottak: hamarosan indul a Széchenyi tér felújítása és a Barátság park átalakítása - tájékoztatott a frakcióvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását