2024. április 25. - Márk

Vagyon elleni bűncselekmény gyanúja Várpalotán

Iratokat foglalt le a rendőrség a várpalotai polgármesteri hivatalban; a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást, ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a főkapitányság sajtóügyeletese.
2010. szeptember 14. kedd 19:14 - HírExtra
Frankó Marianna közlése szerint csak a nyomozás későbbi szakaszában dönthető el, történt-e valóban bűncselekmény, s amennyiben igen, az milyen jogi minősítésű. A sajtóügyeletes részleteket nem közölt az ügyről.

Németh Árpád (Fidesz), Várpalota polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy 2007-ben és 2008-ban készült adásvételi szerződéseket, értékbecsléseket és testületi határozatokat vittek el a hivatalból a rendőrök. A polgármester szerint "érthetetlen", hogy miért most érdeklődik a rendőrség két-három évvel ezelőtti, és szerinte teljesen rendben lévő adásvételi szerződések után. Megjegyezte ugyanakkor, hogy kampányidőszakban megszaporodnak a névtelen feljelentő levelek.

Németh Árpád elmondta: mindegyik adásvételi esetben testület döntött, hiteles értékbecslések alapján. Természetesen olyan előfordult, hogy nem értett egyet valaki a testületből egy erdő vételével, de a többség döntött - tette hozzá. Hangsúlyozta azt is, hogy a rendőrség senkit sem hallgatott még ki a testület tagjai és a hivatal dolgozói közül.

Németh Árpád kitért arra, hogy a Várpalotai Közüzemi Kft.-t illetően az idén több névtelen levelet is kapott, amelyekben a céggel, a vezetésével kapcsolatban fogalmazták meg bűncselekmények elkövetésének gyanúját. A polgármester szerint azonban "személyeskedésekről, rosszindulatú feljelentgetésekről" van szó. A leveleket már korábban ő maga juttatta el a rendőrségnek, hogy a hatóság vizsgálja ki a bennük foglaltakat.

A fideszes polgármester határozottan cáfolta, hogy a rendőrség mostani iratlefoglalási akciója összefüggésbe hozható lenne azzal, hogy a párt helyi vezetése nem őt indítja ismét a polgármesteri tisztségért. Ez a kérdés már májusban eldőlt - mondta Németh Árpád, hozzátéve, hogy ő nem kívánt tovább maradni a városvezetői székben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását