2024. április 27. - Zita

Tarlós megegyezne az Alstommal

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje megegyezésre törekedne a metrószerelvényeket gyártó Alstom céggel, "de ennek határai vannak".
2010. szeptember 14. kedd 09:31 - HírExtra
A politikus kedden a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában azt mondta, hogy "első nekifutásra" mindenkivel megegyezésre törekszik, így a francia gyártóval is. Hozzátette ugyanakkor, hogy ki kell vizsgálni, miért kötöttek olyan szerződést, amelyben 30 milliárdos előleget adtak a cégnek.

Ezzel kapcsolatban közölte azt is: egyelőre nem tudni, hogy milyen következményei lennének annak, ha felbontanák a céggel a metrószerelvények gyártására és leszállítására kötött szerződést. Tarlós István nem tartja kizártnak, hogy 2015 előtt nem áll üzembe a 4-es metró Budapesten.

A BKV helyzetével kapcsolatban kifejtette: azért kell garanciák mellett a buszközlekedés egy részét kiszervezni, mert a BKV nincs abban a helyzetben, hogy a szükséges ezer autóbuszt megvegyék. Felhívta a figyelmet arra: ez azt jelenti, hogy a cégnek kevesebb új buszt kell vennie, nem pedig azt, hogy kevesebb buszsofőrre van szükség. A buszvezetők érdekeit senki sem veszélyezteti - hangsúlyozta.

Tarlós István hétfőn a FigyelőNetnek azt mondta, átcsoportosítaná a "karcsúsított" BKV feladatait, a 4-es metrót kivenné a BKV keretei közül és kiszervezné a buszközlekedés jelentős részét. Hozzátette ugyanakkor, hogy privatizálni nem akarja a közlekedési vállalatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását