2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Orbán vállalkozókkal találkozott

Orbán Viktor pénteken, a tizenegy nagyvárost érintő országjáró körútja első állomásán, Kaposváron a polgármesterrel, több kis- és középvállalkozás vezetőjével és három nagyobb foglalkoztató cég irányítójával találkozott.
2008. november 7. péntek 17:47 - Hírextra
A Fidesz elnöke az iránt érdeklődött, hogy a kialakult pénzügyi válság miként érinti a vállalkozásokat, s mit tud tenni ebben a helyzetben a helyi önkormányzat - számolt be Szita Károly (Fidesz) polgármester a pártelnök négyórás kaposvári tartózkodását követően az MTI-nek.

A Fidesz elnöke a városházán interjút adott a helyi médiumoknak, majd a polgármesterrel, azt követően pedig a Szabó Fogaskerék Kft.-nél 18 vállalkozóval folytatott zártkörű eszmecserét.
Szita Károly elmondása szerint Orbán Viktor példaértékűnek nevezte az önkormányzat vállalkozásokat segítő intézkedéseit, jelesül a későbbre tervezett, 12 milliárd forint összértékű beruházások előrehozatalát, az adókedvezményeket, valamint a munkahelymegőrző támogatásokat.

A kis- és középvállalkozások vezetőivel, a megyei iparkamara elnökével, aki egy villamossági gyár igazgatója, a város legnagyobb ipari foglalkoztatójának, a Videotonnak az igazgatójával, valamint a gyáriparosok somogyi elnökével folytatott mintegy másfél órás kötetlen megbeszélésen elhangzottakról a polgármester elmondta: a résztvevők nehezményezték az Európában is egyedülálló adók mértékét, panaszolták a forint-euró árfolyam ingadozása miatti, akár napi tízmilliós veszteségüket, s a szinte már elviselhetetlen adminisztrációs terheket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását