2024. április 29. - Péter

Equilor: újabb csomag a választások után

Az ország adósságának finanszírozása legkésőbb az önkormányzati választások után ismét az érdeklődés középpontjába kerülhet, amikor a kormány az Equilor Befektetési Zrt. várakozásai szerint előállhat egy újabb intézkedési csomaggal.
2010. szeptember 14. kedd 10:02 - HírExtra
A befektetési társaság keddi sajtótájékoztatóján Szántó András deviza üzletág igazgató azt mondta: azzal számolnak, hogy az önkormányzati választások után prudens, nemzetközileg is inkább kedvelt gazdaságpolitikát fog folytatni a kormány.

Ezért, és amiatt, hogy Magyarország késleltetve reagál a világ eseményeire, várhatóan idővel elmúlik a forintról a gyengülési nyomás. Az Equilor azzal számol, hogy az idén 1, jövőre pedig 2,3 százalékkal nő a magyar gazdaság.

Jövő év első negyedévében 25 bázispontos kamatemelést valószínűsít a befektetési vállalat.

Az Equilor szerint jövőre a gazdasági élénkülés, valamint a kamatemelkedés hatására a forint erősödhet a 265-ös szint irányába. A cég szerint még lehetnek kellemetlen pillanatai a frankhiteleseknek, de jövő év elejére tartós fordulatot vár, 200 környéki stabilizálódással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását