2024. április 28. - Valéria

Budapesten lesz a magyar-román jégkorong meccs

A Steaua Bucuresti szeretné, ha pályaválasztói jogának feladásával Budapesten játszanák le az FTC-Orangeways elleni, pénteken Bukarestben elmaradt jégkorong MOL Liga-mérkőzést.
2010. szeptember 14. kedd 10:40 - HírExtra
A találkozó eredeti helyszínén, a bukaresti jégcsarnokban nem volt jég, ezért a versenybíróság elsőfokú döntése alapján az FTC kapta a három pontot 5-0-ás gólkülönbséggel.

A román együttesnek az ítélet kézhezvétele után két nap állt rendelkezésre a fellebbezésre. A magyar szövetség kedden jelezte: a Steaua már tett lépéseket annak érdekében, hogy elérje, ne a "zöld asztalnál", hanem a jégen dőljön el a három pont sorsa.

Csabai Gábor, az FTC szakosztály-igazgatója a jégkorongblog.hu oldalnak elmondta: csapata nem kívánja lejátszani az elmaradt összecsapást.

"Szeretnénk, ha a MOL Liga komolysága érdekében tartanánk magunkat a versenyszabályzathoz és a -kiíráshoz. Az elmaradt mérkőzés pótlása a zsúfolt szezonban csak nagy nehézségek árán lenne megoldható. Mi nem utazunk ki még egyszer ezért, azt pedig nem szeretnénk, hogy egymás után két mérkőzést játsszunk Budapesten a Steauával.

Érthetetlen és elfogadhatatlan dolgok történtek ez ügyben, a csapatunk és jó néhány szurkolónk fölöslegesen utazott két napig." - mondta Csabai.

Cristian Carlan, a Steaua elnöke jelezte: az összecsapás elmaradása egyértelműen a Román Jégkorong Szövetség felelőssége, mivel ő a tulajdonosa és üzembentartója a pályának, míg a klub csak bérlő.

"Még csütörtökön este is azt a tájékoztatást kaptuk a szövetségtől, hogy péntek reggel tudunk edzeni a jégen. Ehhez képest a péntek 10 órakor kezdődő edzésünk előtt láttuk, hogy nincs jég a csarnokban. Ekkor egyből jeleztük a problémát a Ferencvárosnak." - mondta Carlan.

Hozzátette: természetesen az FTC nem felelős, ezért javasolják azt a megoldást, hogy valamelyik budapesti túrájukon játsszák le az ellenfél otthonában az elmaradt mérkőzést.

"Ha maradna a végleges döntés, az azt jelentené, hogy semmilyen tisztelet nincs klubunk iránt a ligában, aminek csak egy következménye lehet: kilépünk. Hangsúlyozom, nem követtünk el hibát, legfeljebb annyit, hogy mindvégig hittünk a román szövetség tájékoztatásának."

Tánczos Barna, a Román Jégkorong Szövetség elnöke közölte, a technikai ügyekért felelős kollégái arról biztosították még csütörtök este, hogy pénteken reggel lesz jég a bukaresti pályán. A probléma csak péntek reggel derült ki.

"Ha a Steaua elnöke csütörtökön tudta, nincs jég, kötelessége lett volna, hogy rendezőként tájékoztassa erről az ellenfelet, és ha van még idő, biztosítson más helyszínt.

A kommunikáció hiánya miatt az FTC fölöslegesen utazott Bukarestbe, ezért ezzel kapcsolatos költségeit meg kellene téríteni, de nem szeretem a zöld asztal mellett született megoldásokat. Nem értek egyet azzal, hogy az egyik csapat ne a jégen jusson bajnoki pontokhoz, ezt csak végső esetben szabad megengedni." - nyilatkozta Tánczos a jégkorongblognak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását