2024. április 26. - Ervin

Európa-zászlót ítéltek oda Csornának

Európa-zászlóval ismerte el az Európa Tanács Csornának a testvérvárosi kapcsolatok ápolása terén kifejtett tevékenységét - közölte a rábaközi kisvárosban működő Európai Kapcsolatok Egyesületének elnöke kedden az MTI-vel.
2008. április 22. kedd 14:58 - Hírextra
Szűr Lászlóné elmondta: az elismerést tavalyi rendezvényeikkel érdemelték ki. Az egyesület szervezett egyebek között közös diákprogramot Balatongyörökön a csornai általános iskolások és a német testvérváros, Sinzing diákjai számára - emelte ki.

A német testvérváros jóvoltából tovább bővültek az európai kapcsolatok, így a csornai középiskolások 2007-ben Sinzing francia testvérvárosába is eljutottak egy nyári táborozásra.

A Csornán élő felnőttek számára is rendez az egyesület találkozókat a német, illetve a holland testvérváros, Heumen lakosaival. Tavaly az Európa kulturális fővárosa címet elnyert Pécset mutatták be külföldi vendégeiknek.

Elmúlt évi működésüket vaskos kötetben összegezték, s azzal pályáztak az elismerésre, amelyet ezúttal Magyarországon egyedül a rábaközi kisváros nyert el - közölte Szűr Lászlóné.

Az Európa-zászlót az adományozó képviselője Csornán adja majd át a város polgármesterének. A jeles eseményre az elgondolások szerint augusztus 20-án kerül sor.

A Győr-Moson-Sopron megyei Csorna az európaiság gondolatának népszerűsítéséért kifejtett tevékenységét korábban már elismerte az Európa Tanács: három évvel ezelőtt Európa-diplomát kapott a város a szervezet illetékes albizottságától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását