2024. március 29. - Auguszta

Töltse az éjszakát kedvenc krimihősénél!

Sherlock Holmesnál, Miss Marple-nál és Derricknél éjszakázhatnak a krimik szerelmesei: a németországi Hillesheimban hétfőn nyílt krimihotel mind a tíz szobáját egy-egy krimihősnek szentelték.
2010. szeptember 13. hétfő 18:50 - HírExtra
A szobákat az adott krimifőszereplő stílusának megfelelően rendezték be. Így James Bond szobájában egy Bond-lány áll arany bikiniben az ágy mellett, Miss Marple-nál angol virágos függönyök díszítik az ablakokat. Derrick szobájában a telefontól az írógépig minden a hetvenes évek stílusát idézi.

"Mi vagyunk Németország első krimihotelje" - dicsekedett Christoph Böhnke, az intézmény igazgatója hétfőn Hillesheimban.

A vendégek még az ügynökök és nyomozók hangját is hallhatják , ha megnyomják a falon vagy az ajtón található elektromos gombokat. A Bond-szobában felhangzik a híres "A nevem Bond. James Bond" mondat. Derricknél pedig a rendőr ismert mondata: "Harry, szükségünk lesz egy autóra. Azonnal."

Böhnke összesen 200 ezer eurót (65,7 millió forintot) fektetett bele abba, hogy kialakítsa a krimiszobákat a százéves épületben. "Manapság az emberek valami különlegeset keresnek" - fejtette ki a tulaj.

A hotelben ősztől krimiebéd is lesz, a lakók pedig maguk is nyomozhatnak a krimirendezvényeken. Hillesheimban nem ez az első, krimikre szakosodott szolgáltatás: működik itt krimikávéház és az egyes krimik eseményeit, tetthelyeit és kellékeit autentikus körülmények között bemutató "bűnügyi ház".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását