2024. május 11. - Ferenc

Horváth Csaba nem soványítaná, hanem bővítené a BKV-t

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes szerint a BKV-t nem karcsúsítani, hanem fejleszteni, szolgáltatásait javítani, bővíteni kell.
2010. szeptember 13. hétfő 14:52 - HírExtra
Az MSZP-s politikus arra reagálva közölte ezt, hogy Tarlós István hétfőn a FigyelőNetnek azt mondta: átcsoportosítaná a "karcsúsított" BKV feladatait, a 4-es metrót kivenné a BKV keretei közül és kiszervezné a buszközlekedés jelentős részét.

Horváth Csaba azt MTI-nek hétfőn küldött közleményében rámutatott: a budapesti polgárok nem kevesebb és ritkább, hanem jobb minőségű és sűrűbb járatokat várnak el. "Több mint különös, hogy a korábban harcosan privatizációellenes Tarlós István most a szolgáltatások kiszervezését, privatizációját ígéri" - olvasható a közleményben.

A politikus szerint "semmiféle koherens logikával nem értelmezhető, ad hoc elképzelés" a 4-es metró kivétele a BKV hatóköréből. Horváth Csaba szerint a felügyeletet gyakorlók létszámának csökkentése a polgárok azon jogát korlátozná, hogy kontrollt gyakorolhassanak a vállalat működése felett.

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje hétfőn a FigyelőNetnek úgy nyilatkozott, nem akarja privatizálni a BKV-t, de karcsúsítaná és átcsoportosítana bizonyos feladatokat. Közölte azt is, hogy a BKV felügyeletét egy szűk létszámú felügyeleti szerv menedzselné.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását